Siger du, hvad du føler?

 

Måske er du god til at sige, hvad du føler, når det handler om noget positivt eller når det handler om følelser du mener andre er skyld i. Men hvad når det handler om følelser, som du ikke er stolt ved og som du skammer dig over?

 

Nogle gange så føler jeg noget, som jeg ikke er stolt over. Noget, som jeg selv har svært ved at acceptere. Jeg prøver at holde de følelser nede. De skal helst ikke op til overfladen, så andre risikerer at opdage dem.

Men jeg øver mig. Jeg øver mig på at acceptere, det jeg føler. Accepterer at følelserne er der og at jeg føler, som jeg gør og at det er okay. Alle følelser kommer med et budskab, som jeg skal tage mig kærligt af.

 

Når jeg accepterer mine følelser og tør sige dem højt, så blotter jeg mig. Jeg viser min sårbarhed og lader et andet menneske se alle sider af mig, også dem jeg umiddelbart ikke er stolt over.

Hvis min partner får lov at se alle sider af mig, så åbner jeg for muligheden for at en større tryghed i mit parforhold kan indfinde sig. Har jeg ikke noget at skjule, behøver jeg ikke frygte for at blive opdaget. Hvis min partner viser mig, at han kan rumme mine følelser, så understøtter det min lyst til at dele og åbne mig for ham.

 

Når vi føler os trygge ved hinanden, kan vi åbne os og opnå en større intimitet og åbenhed i vores forhold.

 

Jeg fortsætter med at øve mig i at sige højt, hvad jeg føler - også når det bliver svært