Har du husket gaven til kæresten?

 

Første søndag i advent... 

 

Hjemme hos mig var der i mange år rigtig meget fokus på børnene i julen. De voksne sørgede for, at børnene fik en dejlig jul, fyldt med gaver, kærlighed og flere gaver. Børnene var omdrejningspunktet i julen og alt det der blev gjort op til. Herunder også advents og kalendergaver.
Gaverne til de voksne blev nedprioriteret - bare børnene var glade.

 

Det var sådan set fint nok, men det blev måske også et symptom på, at børnene kom først og var centrum i vores liv. Det var der sådan set heller ikke noget galt med, og det kender du måske fra dig selv og dit familieliv...

Men jeg synes nu alligevel, at jeg har lært noget gennem livet. Jeg har lært, at det er vigtigt at gøre sig umage og prioritere korrekt, mens tid er.
Derfor har jeg de sidste mange år, prioriteret at give min kæreste adventsgaver. Fire små gaver - en hver søndag op til jul - bare fordi at det er dejligt, at give ham lidt opmærksomhed - og hvorfor ikke bruge adventstraditionen til det.

 

Det handler jo i princippet ikke om gavernes indhold - om det er uldne sokker, brunch på stamcafeen eller lidt kærlig omsorg. Det er intentionen, nærværet og opmærksomheden i forhold til at give noget til den anden. At jeg gør mig umage og har lyst til at gøre noget godt for min kæreste - og ikke at forglemme, noget godt for vores parforhold

 

Du kan faktisk nå det endnu
Måske skal han vækkes med kærlig opmærksomhed i morgen, eller måske skriver du en lille kærlighederklæring på et postkort og inviterer ham på date. Mulighederne er uendelige og jeg er sikker på at din kæreste vil nyde opmærksomhed fra dig de næste fire søndage.

 

Glædelig 1. søndag i advent til dig