Glemmer du også at være nysgerrig?

 

Kender du altid svaret?

 

Kender du det, at inde i dit hoved ved du lige, hvad din partner tænker og hvorfor han handler, som han gør?
Det kender jeg i høj grad - jeg er rigtig god til at finde svaret på det hele inde i mit hoved.... altså lige indtil at min partners handlinger viser noget andet.

 

Ofte så skaber vi vores egen virkelighed i vores tanker. Vi tror vi ved, hvad den anden tænker og hvorfor han handler, som han gør. Det betyder, at vi kommer til at bruge en masse energi på at bedømme vores partners handlinger. Ofte så bedømmer vi handlingerne ud fra vores egne tidligere erfaringer og danner vores egen virkelighed i vores hoved.

 

Vi gør os selv, vores partner og vores forhold en stor tjeneste, hvis vi i stedet vælger at være nysgerrige. Nysgerrige på partnerens handlinger og grund til samme.
Når vi istedet spørger partneren direkte: Hvorfor gjorde du...? Jeg undrer mig over at...? så åbner vi op for dialogen, samtidig med at den føromtalte monolog i vores hoveder forstummer. Partneren får en reel mulighed for at fortælle om, hvad der ligger til grund til en given handling.

 

Vi bliver klogere på hinanden og får større indsigt. Vi kommer på den måde til at kende hinanden på nye områder og vores fremtidige kommunikation får bedre vilkår. Selv efter mange år som par, er det en gave at stille sig nysgerrig i stedet for at tro, at man ved det hele.

 

Så vær nysgerrig næste gang du tænker, at du kender svaret i forvejen